Interview

Wanneer bent u begonnen?
Op 17-jarige leeftijd startte ik met competitie te spelen. Dit interesseerde me enorm, maar na enige tijd begon ik serieuze blessures te krijgen waardoor ik het wat rustiger aan moest doen. Daarom heb ik aan exames deelgenomen en ben ik hoofdtrainer geworden in Lint.

Geeft u al geruime tijd les?
Ondertussen reeds 8 jaar bij de jeugdspelers tussen 8 en 17 jaar. Dat ik mijn kennis aan jonge spelers kan delen, maakt mij gelukkig.

Waarom heeft u voor deze club gekozen?
Eerst en vooral is het dichtbij gelegen en deze club leunt meer aan bij plezier, eerder dan competiegericht te zijn. De Lintse Pluimvreters beschikken over een zeer goede accomodatie en er zijn voldoende velden aanwezig.

Wanneer kan je komen spelen?
Op maandag en dinsdag organiseren we lessen voor jeugdspelers (-18) van 18u tot 19u. Op maandag- en woensdagavond komen de recreanten aan bod vanaf 19u tot 22u. Bij de recreanten op zondag wordt er meestal competitie gespeeld, al dan niet op verplaatsing. Bij de jeugd wisselen we af tussen dubbelspel of enkelspel. De recreanten spelen altijd wel dubbelspel.

Heeft u al veel blessures opgelopen?
Teveel om op te noemen. Mijn schouder, knie, pols, enkel, achillespees-ontsteking enz...Uiteraard is het belangrijk om vooraf de spieren op te warmen.

Wat zijn de vereisten om een goede speler te zijn?
Snelheid, fairplay, inzicht, kracht, een goede conditie en een groot doorzettingsvermogen, stressbestendigheid en bovenal een positieve ingesteldheid en eventueel wat talent.

Waarom zou ik voor deze sport moet kiezen?
Reflexen worden geprikkeld. Het actie- reactievermogen wordt aangescherpt. Kortom, het is een snelle intensieve sport maar echt heel leuk om te beoefenen.